hjem Hvordan velge Klimaanlegg Hvordan velge en kvarts infrarød varmeapparat

Hvordan velge en kvarts infrarød varmeapparat

Når fyringssesongen begynner, foretrekker eierne av leiligheter og landsteder autonome varmekilder: elektriske peiser, oljeovner eller gasskonvektorer. For ikke så lenge siden dukket det opp et kvartsinfrarødt varmeapparat på markedet, som kan lokke kjøpere til siden - det overbelaster ikke nettverket så mye, det er brannsikkert og bruker strøm mer økonomisk enn andre. På grunn av disse egenskapene vil enheten vare lenger for eierne, den vil effektivt varme opp rommet og holde varmen av i lang tid.

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Enhet og driftsprinsipp

Enheten inneholder et varmeelement - en vakuumkolbe laget av kvartsmineral med en spiral inni, som er laget av wolfram. Prinsippet for drift av varmeren er at wolframspolen varmes opp under påvirkning av strøm og avgir infrarøde stråler. Strålene varmer ikke luften, men gulvet, veggene, taket og gjenstandene som er i veien, og disse gjenstandene gir allerede varme til hele rommet. Og enheten er også utstyrt med en reflektor (reflektor) av strålene, på grunn av hvilken varme blir spredt jevnere. Reflektorene er laget av rustfritt stål og beskytter i tillegg til strålene varmelegemet. Noen enhetsmodeller er utstyrt med en termostat.

Se også - Varmebilde - hva er det, hvordan fungerer det?

fordeler

Hovedplusset til et infrarødvarmer i kvarts er sikkerheten - den rødglødende spiralen og pæren er beskyttet av en reflektor og et ekstra rist. De andre fordelene er:

 • høy effektivitet;
 • energisparing;
 • ikke forurenser eller tørker luften;
 • brenner ikke oksygen;
 • lang levetid;
 • bredt prisklasse;
 • liten størrelse på enheten.

Varmeapparatet varmer raskt opp et lite rom. Han vil ikke takle store rom så raskt, men om nødvendig vil problemet løses ved å installere en ekstra enhet. Og kjøpere velger også et kvarts infrarød varmeapparat, fordi det å være under infrarøde stråler har samme avslappende effekt som å være under solen.

Se også - Infrarøde ovner er skadelige eller ikke

Ulemper med varmeren

Først og fremst er ulempen at den bare varmer opp objektene som er innenfor rekkevidden til dens stråler. Problemet kan løses ved å kjøpe en ekstra enhet, men det er rimeligere å vurdere alternativer for andre varmeenheter. Ulempene inkluderer også:

 • Middels sikkerhetsnivå i bruk; til tross for at de rødglødende delene er beskyttet, vil nysgjerrige barn og dyr kunne komme inn og skade dem hvis de ønsker det.
 • Enheten er ikke egnet for oppvarming av høy kvalitet i en stor leilighet, sommerhus og andre store lokaler.
 • Skadede varmeelementer (spole og pære) kan ikke repareres.
 • Ikke så solid utseende kan også virke som en ulempe for noen kjøpere.

Se også - Hvordan koble en termostat til et infrarødt varmeapparat

Varianter av kvarts infrarøde ovner

Apparatmodellene varierer i antall varmeelementer inni. De kommer med en, to eller tre kolber inni - mengden påvirker kvaliteten og oppvarmingsområdet og prisen på enheten. I tillegg er de forskjellige i måten de er festet på:

 • gulv;
 • vegg.
 • overhead

Og utseende:

 • vertikal;
 • horisontal.

Det finnes også monolitiske modeller av kvartsvarmer.

Monolitiske kvartsvarmere

En monolitisk kvartsvarmer skiller seg fra en infrarød varmeapparat primært i utseende og driftsprinsipp. Den monolitiske typen enhet presenteres i form av en rektangulær plate, som er laget av smeltet kvarts. En spiral i rustfritt stål er installert inne i platen. Det har alle fordeler og ulemper ved en infrarød kvartsvarmer, og i tillegg kan enheten fortsatt fungere med strømmen av.

Se også - Hvordan velge det perfekte klimaanlegget for ditt hjem og leilighet

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Hvordan velge en kvartsvarmer

Informasjonen gitt i artikkelen skal være tilstrekkelig til å forstå hvordan du velger et infrarødvarmer i kvarts og om det passer godt for rommet du planlegger å varme opp. Men først og fremst er det viktig å vite størrelsen på et rom eller en bygning, siden ovnen fungerer mest effektivt i små bygninger eller som en ekstra varmekilde til eksisterende sentralvarme i større rom.

Hvis en enhet ikke er nok til oppvarming, og du planlegger å kjøpe en annen, må du beregne om dette vil spare energi. For dette er det en formel som sier at for hver 10 m2 brukes 1 kW energi. Kvarts infrarøde ovner starter på 800 watt. Hvis indikatorene ikke er tilfredsstillende, er det verdt å vurdere andre alternativer for varmeenheter.

Se også:

3561 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner