hjem Hvordan velge Klimaanlegg Velge en elektrisk peis til et hus eller en leilighet

Velge en elektrisk peis til et hus eller en leilighet

En peis er en ekte luksus i hjemmet. Dens tilstedeværelse gir elegant og rikdom. Og det viktigste er å skape en koselig hjemmeatmosfære. Men ikke alle har muligheten til å utstyre hjemmet med en slik egenskap av interiøret. For det første, selv der det er mulighet for å arrangere en naturlig peis, er det ganske møysommelig og dyr glede. For det andre, i en vanlig leilighet, er muligheten for å installere den begrenset.

Men ikke frata deg selv gleden. Nå er det et flott alternativ - elektriske peiser. I tillegg til estetisk nytelse tjener det vanligvis til å varme opp rommet. For å forstå hvordan du velger en elektrisk peis, er det verdt å vurdere nærmere hvilke typer og egenskaper de har.

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Typer av elektriske peiser

Elektriske peiser har vært etterspurt i lang tid og vellykket, derfor er det et bredt utvalg avhengig av produsent, mekanismen for drift, design og lignende, og å velge den er ikke så lett. Hvis du har problemer med å kjøpe en moderne kunstig peis, bør du vite hvordan de skiller seg fra hverandre.

Etter prinsippet om arbeid

I tillegg til å dekorere rommet, fungerer den elektriske peisen også som varmeapparat. I henhold til prinsippet for denne funksjonen er de delt:

 • Spiral - varmen kommer fra en oppvarmet spole. Imidlertid kan oppvarmingsnivået være kritisk høyt, og dette forårsaker overtørking av luften og en reduksjon i fuktighetsnivået i rommet.
 • Infrarød - oppvarming på denne måten har en mild effekt. Denne typen påvirker ikke tilstanden til mikroklimaet, brenner ikke oksygen. Derfor regnes den som dominerende.

Etter installasjonsmetode

 • Elektrisk ovn. Frittstående peis. Etter stil er forskjellige henrettelser mulige. Den største fordelen er imidlertid portabiliteten. Flytter seg lett innendørs uten ekstra anstrengelse. Vanligvis har den et komfyrhus og ser ganske imponerende ut i hjemmet.
 • Ildsted. Dette er en rammeløs type elektrisk peis. En slik enhet kan enkelt og praktisk bygges inn på ethvert sted. Vanligvis er et slikt sted for ham en portal, nisje, vegg. En veldig god type for enhver designbeslutning. Den kan være innrammet for å passe til enhver stil.
 • Veggmontert elektrisk peis. Dette er en veldig enkel og kortfattet løsning for en peis til hjemmet. Den er kompakt, veggmontert, som en plasma-TV. Hvis du foretrekker denne typen peis, kan du enkelt installere den selv.
 • Innebygd peis. Denne elektriske peisen er vanskelig å skille fra en levende. Det gir en slik effekt gjennom en visuell fordypning i en nisje eller portal. Det vil si at denne elektriske enheten trenger en obligatorisk ramme. Ganske et godt alternativ, fordi det kan brukes i hvilken som helst stil. Interessante designløsninger monterer den i møbler eller en vegg.

Se også - Hvilke oppvarmingsradiatorer er best for et hus eller en leilighet

Varianter

Alle typer peiser, bortsett fra en elektrisk komfyr, krever en god ramme (portal, nisje). I butikkene kan du velge et etui spesielt for typen elektrisk peis.I denne forbindelse er det mange alternativer som passer for enhver smak.

Du kan også lage portalen selv. Det er ikke veldig vanskelig, og kostnadene er lave. Men hvis du har din egen oppfatning av å arrangere en peis, så vil du ved hjelp av improviserte midler (gips, dekor) og fantasi lage den originale peisen til drømmene dine.

Ved effekten av en levende flamme

Elektriske peiser til et hus eller en leilighet bør velges med tanke på hvor realistisk de gjengir en levende flamme. Produsenter i denne forstand utvikler seg. Spesielt er det mulig å kjøpe en peis utstyrt med forskjellige mekanismer:

 • "Flamme" -effekten reproduseres av vibrerende røde striper og folie.
 • Flamme - gjengitt av bildet på skjermen og lyden av knitrende ved.
 • Innebygd aroma som tilfører naturlighet på grunn av lukten av brent tre.
 • Damp elektrisk peis. En slik mekanisme gjengir mest realistisk flammens gjenskinn. Dette skyldes halogener - gule og røde bakgrunnsbelysning i kombinasjon med damp. I tillegg tørker den ikke i det hele tatt, men fuktar heller luften.

Se også - Infrarøde ovner er skadelige eller ikke

Fordeler og ulemper ved elektriske peiser

Som en ekte peis har en elektrisk peis sine fordeler og ulemper.

proffer

 1. En flott måte å forbedre designet på, gjør rommet stilig. I tillegg er de ganske trygge og krever ikke ekstra vedlikehold som en naturlig peis. For eksempel er eierne fratatt byrden med å rengjøre den fra sot etter hver tenning.
 2. Enkel installasjon. I de fleste tilfeller trenger den bare å plugges inn i et stikkontakt. Krever ikke overdreven forberedelse av peisen: base, komfyr, hette.
 3. Sikker. De varmer ikke interiørartikler i nærheten og varmes ikke opp av seg selv.
 4. Pris. Å kjøpe en dekorativ peis er mye billigere enn å installere en naturlig versjon.
 5. Nye modeller av elektriske peiser er i stand til å formidle effekten av brann på en veldig naturlig måte, noe som er vanskelig å skille fra den virkelige.
 6. Denne typen er upretensiøs i stell, i motsetning til vedfyringsalternativet.
 7. Krever ikke ekstra midler. Det fungerer fra strømnettet, mens en ekte peis trenger konstant logging.
 8. Ikke bare dekorerer interiøret, men fungerer også som et oppvarmingsmiddel.

ulemper

 1. Selv om reproduksjonen av flammen er så nær som mulig den virkelige, er det ikke en naturlig brann.
 2. Peisen i seg selv bruker lite strøm, men når oppvarmingsfunksjonen er tilkoblet, øker forbruket betydelig.

Hvordan velge

Når du velger en elektrisk peis, har det betydning for hvilket formål du kjøper den. Hvis bare for interiørdekorasjon, vil du bare være interessert i design og reproduksjonskvalitet. Men hvis du også er interessert i de praktiske aspektene, bør du nærme deg valget. I alle fall, for å få denne egenskapen i huset til å gi estetisk glede og være praktisk, vær oppmerksom på følgende punkter.

 • Makt. Ikke alle kunstige peiser har en oppvarmingsfunksjon. Derfor, hvis du trenger det, kan du finne ut om det er beregnet på den elektriske peisen du har valgt, og hva kraften er (hvilket område som kan varmes opp).
 • Parametere. Velg en elektrisk peis i henhold til størrelsen på rommet. Ikke velg en gigantisk peis til et lite rom. Så du understreker bare dens beskjedne plass.
 • Stil. Det viktigste er at det harmonisk smelter inn i det eksisterende interiøret: det understreker og utfyller.
 • Finn ut om det er mulig å skille funksjonene til å simulere brann og varme. Og også muligheten til å justere varmeeffekten.
 • Bakgrunnsbelysning. Det er modeller som gir muligheten til å justere det: lysere, dimmer.
 • Lyd. Det kan bygges inn i peisen eller ikke. Spør om tilgjengeligheten av denne funksjonen i den valgte modellen eller muligheten for å integrere den i tillegg.
 • Det beste alternativet med en luftfukter. En slik peis gjengir flammen veldig realistisk, og er samtidig en luftfukter.
 • Innramming.Det er forskjellige materialer for dette, både naturlige og kunstige. Det er sant at marmor og tre blir dyrere, mens plast blir billigere. Velg et rimelig alternativ, men sørg for at det er trygt.

Se også - Hvordan koble en termostat til et infrarødt varmeapparat

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Valg for interiørstil

Stil er hovedspørsmålet når du skal velge peis. Tross alt, med sin hjelp vil du gjøre hjemmet ditt elegant, med en vakker design. Bruk de generelle retningslinjene for å gjøre dette.

 • Hvis utformingen av rommet er klassisk, velger du den samme rammen for den elektriske peisen. Bedre å gjøre den rektangulær. Som materiale for innramming, modellering, er marmor best egnet.
 • Gulleffekten er bra for barokken.
 • Utstyr en engelsk stil for en stue eller et kontor. I dette tilfellet kan peisportalen dekoreres med trepaneler.
 • Stein (naturlig eller kunstig) kan med hell brukes til å utstyre en peis i landlig stil.
 • Hvis dette er en loftstil, er murstein rett og slett uerstattelig.
 • Den keramiske rammen vil fremheve epikken.

En elektrisk peis er absolutt ikke en reell peis, og kostnadene ved å installere den er uten sammenligning mindre. Men du bør likevel nærme deg valget nøye slik at hans tilstedeværelse i huset virker integrert og skaper en positiv atmosfære.

Se også:

3558 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner