hjem Hvordan velge Klimaanlegg Fordeler og ulemper med glass-IR-ovner

Fordeler og ulemper med glass-IR-ovner

For de som leter etter nye løsninger og måter å varme opp et rom på, kom en elegant type ovner til unnsetning - et glass infrarød varmeapparat. Dette er en nyhet innen klimateknologi, som har etablert seg som en enhet med høy effektivitet og moderne utseende.

Imidlertid er de fleste forbrukere redd for denne typen ovner, fordi de har en rekke spørsmål angående deres tekniske egenskaper og egenskaper. I denne artikkelen vil vi se nærmere på prinsippet om drift, installasjonstype, parametere og grunnleggende egenskaper til disse varmeenhetene.

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Prinsipp for drift

Et glassvarmer har muligheten til å varme opp et rom praktisk talt umiddelbart. Fra det øyeblikket den er koblet til strømnettet, starter enheten opp og konverterer strøm til varme.

Enheten fungerer i henhold til følgende skjema: den avgir langbølget IR, som er rettet mot oppvarming av gjenstander (gulv, møbler), og varme frigjøres fra dem, som varmer opp luften. Dermed anses oppvarming som mer effektiv.

På grunn av stråling fra infrarød langbølge krever det installasjon i relativ høyde, avhengig av enhetens formål og kraft. Men uansett anbefales installasjonen i en høyde på minst to meter over gulvnivået.

Varmeapparater i denne kategorien bruker lite strøm, men er preget av betydelig varmeoverføring.

Se også - Velge et varmeapparat som ikke brenner oksygen

Enhet

Denne oppvarmingsenheten inneholder i sin struktur en glassandwich, som faktisk fungerer som en varmegenerator. Varmeapparatet er bygd som følger:

 1. Frontdekselet (fasaden) er herdet glass, som har en høy terskel for utholdenhet til høye temperaturer og støt.
 2. En spesiell diffraksjonsrist - sprer og forlenger (fisk ut) infrarøde bølger. Sistnevnte, i sin tur, bærer en stor mengde varme og har en høy grad av penetrasjon.
 3. Varmeelement - består av avsetning fra et halvledermateriale, som faktisk konverterer en spenning på 100-400 V til varme.
 4. Varmeisolerende lag - er en blokk (gass-luft) som reflekterer og beskytter baksiden mot høy temperaturstrøm.
 5. Varmebølgereflektor - sammen med et varmeisolerende lag, konsentrerer varmen i ønsket (front) retning. Og bidra også til at den ikke divergerer i unødvendige retninger.
 6. Bakpanelet (belegg) er et spesielt glass som hemmer utslipp av infrarøde stråler.
 7. Beskyttende bur - forsterker funksjonen til bakpanelet.

Som du kan se, er en tynn og kompakt glassvarmer ved første øyekast ganske strukturert og har en gjennomtenkt driftsmekanisme. Det i komplekset sikrer et godt koordinert og trygt arbeid.

Se også - Infrarøde ovner er skadelige eller ikke

Fordeler med glassinfrarøde ovner

Under drift har denne enheten vist seg å være veldig effektiv og kostnadseffektiv.Generelt kan følgende fordeler med et infrarødt glass i glass skilles ut.

 • Utstyrt med en høy ytelseskoeffisient (COP). Dette betyr at enheten genererer 97% av energiforbruket.
 • Har en temperaturregulator - dette lar deg bytte termisk modus. Uansett hva temperaturen utenfor vinduet er et høstregn eller en vinterstorm, er varmeren din klar til å gi deg en gunstig temperatur i huset. Herdet glass tåler plutselige endringer i temperaturen til og med 200 grader.
 • Enkel å installere, og takket være det forsterkede frontskjermalternativet, kan den monteres på en vegg eller tak i en avstand på 50 mm.
 • De tjener lenge, levetiden er opptil 25 år.
 • Nesten stille - de jobber stille.
 • Så kompakt som mulig, opptil ca. 2,5 cm tykk.
 • Stort utvalg i utseende.

Økonomisk i forbruk, med total varmeoverføring. Enkel å installere og elegant i design. Alle disse fordelene blir tatt i betraktning i prisen. Kostnaden for en slik enhet er høyere enn kostnaden for andre typer varmeapparater. Imidlertid er det helt i samsvar med kvalitet og stil.

Se også - Hvordan koble en termostat til et infrarødt varmeapparat

Hvor er det bedre å plassere?

Som nevnt tidligere, avgir denne varmeovnen langbølgelengde stråler som trenger dypt inn. Så jo høyere enheten er installert, jo større er spredningsradiusen til disse strålene. Det vil si, blant installasjonsalternativene, er installasjonstypen ansett som den beste - taket.

Den kan installeres på vanlig måte eller i taket. Forskjellige produksjonsmaterialer lar deg velge en varmeapparat som passer best fra utsiden for materialets og stilens tak.

I oppreist stilling kan den være veggmontert - type veggmontering. Og utformingen og funksjonaliteten til enheten tillater det. Den eneste ulempen vil være mindre effektiv varmefordeling, det vil si å installere den samme enheten i taket vil gi bedre varme i rommet.

Imidlertid er det også en betydelig fordel med denne installasjonsmetoden. Ulike modeller har interessante design for glassvarmere. Ofte laget i form av et maleri eller et speil. Derfor, etter å ha plassert dette på veggen, er det vanskelig å gjenkjenne et varmeapparat i det.

Den kompakte, moderne designen gjør at de kan brukes i interessante stilideer.

I tillegg er enhetene ganske stabile og ikke lunefull. Godt tilpasset våte og fuktige omgivelser. I denne forbindelse er installasjonen av en slik varmeapparat mulig: 

 • I rommet.
 • På badet.
 • På verandaen.
 • På lageret.

Bruk av slike enheter praktiseres ikke bare for oppvarming av hus, men også for industrielle lokaler. Det er sant, gitt dette, har de sine egne forskjeller i tekniske indikatorer. Operasjonsprinsippet er det samme i alle varianter.

Avhengig av område og behov kan glassvarmer installeres som et enkelt alternativ eller plasseres flere på ett område.

Se også - Hvordan velge det perfekte klimaanlegget for ditt hjem og leilighet

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Er disse enhetene trygge

Den generelle karakteristikken er ganske positiv. Enheten er enkel og rimelig. Det eneste spørsmålet som bekymrer forbrukeren er om de er trygge å bruke. Vi vil utvide dette spørsmålet for å fjerne tvil og frykt.

 1. Glass IR-varmeovner regnes som miljøvennlige, ikke forbrenne oksygen i rommet.
 2. Infrarød stråling har en positiv effekt på kroppen som helhet.
 3. Driftsprinsippet avgir ingen utslipp (forbrenningsprodukter).
 4. Laget av slitesterkt materiale, slitesterkt og lite vedlikehold. Til tross for at den er laget av glass, kan den ikke knuses. Det bør håndteres som du ville gjort med et varmeapparat laget av et annet materiale.

For at operasjonen skal være trygg og effektiv, er det flere enkle anbefalinger, nemlig:

 1. Varmeapparatet må ikke installeres mot en dør eller et vindu. For på denne måten vil den dirigerte varmen bokstavelig talt forlate huset.
 2. Monter varmeren minst 2 meter over gulvet.
 3. Ikke plasser den nær gardiner og gardiner eller andre gjenstander som er lette å håndtere. Tross alt oppvarmes enheten til høy temperatur, og det er bedre å unngå risikofaktorer.

Nå som de forstår hvordan disse relativt nye typene ovner fungerer, vil hver forbruker trekke objektive konklusjoner for det riktige valget. Teknologisk fremgang står ikke stille. Hver gang vi får muligheten til å gjøre hjemmet vårt ikke bare varmt, men også stilig og vakkert på samme tid.

Se også:

3260 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner