hjem Hvordan velge Klimaanlegg Velge en god gassvarmer for ditt hjem

Velge en god gassvarmer for ditt hjem

En gassvarmer er det mest foretrukne alternativet blant kjøpere av varmeenheter, siden kostnadene for å forsyne enheten med gass er mye lavere enn med strøm. Enheten er koblet til den sentrale gassrørledningen, eller det finnes modeller som kjører på flytende eller naturgass levert uavhengig i sylindere. For å forstå hvordan du velger riktig gassvarmer for ditt hjem og sommerhus, må du starte fra punkter som størrelsen på rommet der det er behov for tilleggsoppvarming, om varmeapparatet flyttes fra sted til sted, og hvor ofte det oppvarmede huset vil bli besøkt.

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Hva er en gassvarmer

Gassovner kommer i forskjellige typer og driftsprinsipper, men har flere vanlige egenskaper:

 • Enhetene er utstyrt med et nødstoppsystem for gassforsyning.
 • De forurenser ikke og tørker ikke luften i rommet - forbrenningsprodukter slippes ut utenfor.
 • Varmeapparatet trenger ikke strøm for å fungere.
 • Drift og vedlikehold av en gassvarmer er mye billigere enn å betjene en enhet som kjører på noen annen type drivstoff.

Det er verdt å vurdere at varmeren kan ha det beste sikkerhetssystemet, men å arbeide med gass og åpen ild medfører alltid en brannfare. Dessuten blir enhetens kropp veldig varm, og ikke alle ovner har et ekstra panel som beskytter mot utilsiktet berøring, noe som kan være utrygt hvis barn eller dyr bor i huset.

Se også - Velge varmeapparat for diesel

Typer og egenskaper for enheter

Først og fremst er gassovner delt inn i bærbare og stasjonære. Bærbare enheter kan ikke kobles til den sentrale gassrørledningen, de fungerer bare på gass som leveres i sylindere. De kan plasseres innendørs, de brukes også som en utendørs varmer for å holde varmen i lysthuset, eller i hagen for å forhindre at plantene fryser under kalde snaps. Stationære modeller kan operere både fra en sentral gassrørledning og fra gass i sylindere. For dem må du imidlertid bygge en utgang til gaten på forhånd for å fjerne forbrenningsprodukter fra huset eller garasjen. Stasjonære og bærbare ovner er delt inn i tre flere typer: konvektor, infrarød og katalytisk.

TOPP 3 beste Ballu gassovner

 1. Ballu BOGH-15
 2. Ballu BIGH-3
 3. Ballu BIGH-55

Konvektorgassovner

Å installere en konvektorgass, en skorstein eller annen utgang til gaten er en forutsetning, siden oksygen er nødvendig for driften. Gjennom samme skorstein vil skadelige produkter fra gassforbrenning gå ut på gaten. Varmeapparatet aktiverer følgende rekkefølge av handlinger:

 1. Gass tilføres det åpne flammerommet.
 2. Oksygen tilføres åpningen for utsiden.
 3. Brukeren tenner gassen ved å trykke på en knapp.
 4. Brannen tenner varmeelementet og overfører deretter varmen til luften.

Prinsippet for drift av enheten er at kald luft kommer inn i huset, og etter interaksjon med varmeelementet, etterlater det det allerede varmt. Noen modeller er i tillegg utstyrt med en vifte for hurtig luftfjerning fra saken og videre distribusjon gjennom rommet. Noen enheter er også utstyrt med en temperaturkontrollsensor og et system som overvåker nivået av oksygen og karbondioksid i rommet.

Se også - Infrarøde ovner er skadelige eller ikke

Infrarøde gassovner

Prinsippet for drift av et infrarødt varmeapparat er at infrarøde stråler, som er laget av et keramisk panel inne i saken, varmer ikke luften, men gjenstandene eller overflatene de kolliderer med. Da gir disse gjenstandene eller veggene varme til miljøet - i henhold til samme prinsipp blir planeten oppvarmet av solen. I henhold til installasjonsmetoden er infrarøde ovner delt inn i enheter som er montert på vegg, tak og utendørs apparater. Også produsenter av varmeovner presenterer et bredt utvalg av størrelser og kapasiteter på enheter, så for ethvert rom er det en passende enhet som vil varme den opp godt. Varme vil spre seg raskest gjennom rommet hvis varmeapparatet er installert i midten av rommet, for eksempel i taket. Inne i stålhuset på varmeren er det:

 • varmeelement (vanligvis keramisk);
 • diffusor (reflektor eller reflektor) av infrarøde stråler;
 • termostat;
 • Kontrollblokk.

I henhold til driftsprinsippet er infrarøde ovner delt inn i keramiske og flammeløse (katalytiske). Varmeelementet til keramiske ovner kan varmes opp til en temperatur på 900 grader, og en katalysator opp til 500.

Dessuten bemerker kjøperne at å være i driftsområdet til et infrarødt varmeapparat gir den samme avslappende effekten som å være i solen.

Se også - Hvordan koble en termostat til et infrarødt varmeapparat

Katalytiske gassovner

Slike enheter regnes som de tryggeste og mest miljøvennlige blant gassovner, siden de ikke bruker åpen ild i arbeidet. Som et resultat produseres ikke helse- og miljøskadelige gassprodukter. Varmeelementet i enheten er laget av glassfiber som katalysatoren påføres på. Når gassen samhandler med varmeelementet, oppstår en kjemisk reaksjon, på slutten av hvilken varmen slippes ut i luften.

TOPP 3 beste gassovner Timberk

 1. Timberk TGH 4200 M1
 2. Timberk TGH 4200 O3
 3. Timberk TGH 4200 X2

Fordeler og ulemper

Den største fordelen med en gassvarmer er at den ikke er avhengig av elektrisitet og ikke bruker den i drift; bare gass fra en sentral gassrørledning eller sylinder er nødvendig for å fungere. Et betydelig pluss til fordel for valg av gassvarmer er også det økonomiske forbruket av energi og vedlikeholdskostnader og den lille størrelsen på noen modeller (vanligvis med innebygde hjul for bevegelse).

Ulempene inkluderer først og fremst brannfare. Dessuten bruker en gassvarmer mye tid på oppvarming, men denne ulempen kan elimineres ved å kjøpe en enhet som i tillegg er utstyrt med en vifte som akselererer akselerasjonen av luft gjennom rommet.

Se også - Hvordan velge det perfekte klimaanlegget for ditt hjem og leilighet

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Hvordan velge en gassvarmer for hjem og sommerhus

For å bestemme hvilken gassvarmer du skal velge for huset og sommerhuset, må du først bestemme hvor ofte huset skal besøkes. For eksempel anbefales ikke konvektorvarmer som fungerer på gass som leveres av en sentral gassrør, å være uten tilsyn i lang tid på grunn av den eksplosive risikoen.Det er bedre å kjøpe bærbare modeller som kjører på gass i en sylinder, i dette tilfellet er det mulig å fjerne gassen til et trygt sted når huset er igjen i lang tid.

Hvis formålet med oppvarming ikke er et hus, men et lysthus i hagen eller hagen ofte lider av for tidlig frost, bør du se nærmere på gatemodeller av infrarøde ovner. De kan varme opp rekreasjonsområdet opp til 25 grader, bruke gass i en sylinder, og er også utstyrt med en funksjon som automatisk slår av gassforsyningen hvis hellingsvinkelen til varmeren endres med en viss verdi.

Og hvis det er viktig for kjøperen å ikke forurense luften ikke bare i hjemmet, men også på gaten, må han være oppmerksom på de katalytiske modellene av varmeovner - de bruker ikke ild i arbeidet sitt og produserer derfor ikke skadelige stoffer som skyldes forbrenning av flytende eller naturgass ...

Se også:

5486 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner