hjem Hvordan velge Klimaanlegg Halogenvarmere - hva er de?

Halogenvarmere - hva er de?

En av de vanligste måtene å holde varmen om vinteren hjemme eller i landet, er å bruke spesielle ovner. Et stort antall av deres varianter tilbys på markedet for varer. Alle modeller er ganske moderne og praktiske å bruke, de har en fantastisk design. Men likevel, hvilken type varmeapparat bør du kjøpe? Tross alt skiller de seg ikke bare i eksterne data og merke, hver av dem har sitt eget driftsprinsipp.

La oss se nærmere på en bestemt kategori og forstå hva halogenvarmere er og hvordan fungerer de?

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Enhet og driftsprinsipp

Vi kan si at denne typen varmeapparat har vært på markedet i lang tid. Designet til en halogenvarmer er, som navnet antyder, basert på en halogenlampe. En eller flere halogenlamper er installert avhengig av kraften til oppvarmingsenheten.

Et reflektorelement er tilveiebrakt i huset, på grunn av hvilken retning varmestrømningen dannes. For å unngå forbrenning fra en varmekilde er halogenlamper dekket av et nett som et sikkerhetstiltak.

Drevet av tilkobling til strømnettet. Tilbyr forskjellige strømmoduser, som reguleres av brytere på panelet. Kroppen til en slik varmeapparat er laget i en lakonisk moderne form.

Prinsipp for drift

Egentlig utføres funksjonen til et varmeelement og en direkte varmekilde av en halogenlampe. Det er en rørkolbe fra 20 til 50 cm lang. Midt i skallet er det fylt med en buffergass, som forhindrer at wolframfilamentet (spiralen) brenner ut når det varmes opp fra strømmen.

Varmes opp veldig raskt. Et par minutter er nok til dette. Lampen er glødende: wolframatomer bryter løs fra spiralen, og legger seg deretter på den igjen og bidrar til sterk oppvarming.

Når lampene er slått på, avgir de lys og infrarød bølgeflux. I henhold til driftsprinsippet er termisk energi ikke rettet mot luft, men til oppvarming av gjenstander i rommet. Varme fjernes fra dem, og rommet som helhet varmes opp.

Varmeapparatet er veldig lett, slik at det enkelt kan bæres fra sted til sted. Det tjener til å varme opp et bestemt område, eller det kan konsentreres om å varme opp et bestemt objekt. Ved langvarig bruk kan den tørke luften, så det anbefales å bruke en luftfukter sammen med den.

Se også - De beste gassovner i henhold til kundeanmeldelser

Fordeler og ulemper med halogenvarmere

Som alle varmeenheter har halogen også sine egne fordeler og ulemper. Når du velger et halogenvarmer, er fordeler og ulemper kriteriene som gjør det mulig å bedre forstå de grunnleggende egenskapene og velge, sammenlignet med andre, hvilken type varmeapparat som kreves.

fordeler

  1. Varmes opp veldig raskt. Et par minutter er nok til å føle oppvarmingseffekten.
  2. Stille, gir ingen lyder under drift. Et unntak kan være modeller med innebygd vifte.
  3. Ensartet oppvarmingsmetode.
  4. På grunn av driftsprinsippet kan denne typen varmeapparat brukes utendørs.
  5. Helt overkommelig. Tilstrekkelig verdi for pengene.

ulemper

  1. Det anbefales ikke å bli utsatt for kortbølget stråling over lang tid. Dette påvirker kroppens tilstand negativt.
  1. Produserer et uttalt lys. For noen er dette ikke et minus, men kanskje omvendt. Det skal imidlertid bemerkes at lampene avgir sterkt gult lys. Det kan komme i veien om natten.

Etter å ha analysert de karakteristiske egenskapene, kan du tydelig bestemme om denne typen varmeapparat er egnet for dine behov.

Se også - Infrarøde ovner er skadelige eller ikke

Hvor brukes halogenvarmere?

Halogenvarmere er mye brukt. Spesielt:

  • I teknologisk retning. Ofte brukt til å tørke overflater etter renovering. De har en ganske sterk kapasitet, derfor er de effektive som ekspres tørking av tekniske lokaler og boliglokaler.
  • Som en gateovn. Brukes ofte på åpne terrasser på puber og restauranter.
  • Husholdningsoppvarming. Det anbefales ikke å bruke den som husholdningsovn i lang tid, i det minste for å unngå direkte eksponering for bølgene.

Denne typen varmeapparat er mer en ekstrautstyr og erstatter ikke hovedoppvarmingen. Men når behovet oppstår for raskt og effektivt å varme opp rommet, er dette et veldig godt alternativ.

Se også - Hvordan koble en termostat til et infrarødt varmeapparat

De beste gulvmodellene

Den gulvstående metoden for bruk av halogenvarmer regnes som den vanligste. Enkel å flytte med hjul eller håndtak. Varmeapparatet er en av de letteste etter vekt. Dette gjør at den kan installeres og flyttes så praktisk. Dessuten kan varme være en ekstra lyskilde.

Av modellene som har utmerket seg mest i etterspørsel og anerkjennelse blant forbrukerne, skiller følgende seg ut:

Saturn ST-HT0491 - varmeren er plassert horisontalt på et loddrett ben. Du kan velge installasjonstype: gulvstående eller veggmontert. Varmeapparatet på 2500 W er designet for å varme opp et område på opptil 25 m². Kan brukes som et utendørs varmeapparat, med varme som sprer seg over et område på 10 m². Fungerer i tre strømmoduser.

Avslutter Barcelona - varmeren ligner på den forrige, men med en lavere effekt på 2100 W fungerer den i tre moduser. Designet for å varme opp et 16 m² stort rom eller 10 m² utendørs.

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Runwin New York Gold Time - ligner på den forrige typen halogen gulvvarmer. Med en innstilt effekt på 2100 W for oppvarming av et rom opp til 20 m², eller som gatevarme for et område på 10 m². Utstyrt med en nedtellingstimer.

Den spesifiserte typen varmeovner har sine egne egenskaper. Utmerket, med mulighet for å bruke både i boligsektoren, og som en kilde til varme og lys i forskjellige teknologiske prosesser. Derfor vil bruken av den i mange tilfeller gjelde blant andre typer oppvarmingsmidler.

Se også:

9151 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner