hjem Hvordan velge Klimaanlegg Hva er fordelene med en mikatermisk varmeapparat

Hva er fordelene med en mikatermisk varmeapparat

I dag er færre mennesker avhengige av et sentralvarmesystem, og varmer opp leilighetene og husene sine med ekstra varmeovner. Heldigvis blir dette segmentet av husholdningsapparater stadig etterfylt med alle slags nye produkter og mer og mer effektive apparater for enhver smak og lommebok. Er det imidlertid verdt å stole på produsentens høye forsikringer? Er varmeovnene som vises i butikkhyllene virkelig så perfekte og funksjonelle? La oss se nærmere på en annen innovasjon og finne ut: hva er en mikathermisk varmeapparat?

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Enhet og driftsprinsipp

Mikatermiske varmeovner "kaster ikke bort" varme - de varmer ikke luften, men gjenstander innenfor handlingsradiusen. Fra oppvarmede overflater og kropper begynner luften i rommet å varme seg opp. Ikke rart de kalles "innendørs soler", fordi prinsippet for arbeidet deres ligner på hvordan solen varmer jorden. Derfor, selv om vi står i direkte sollys, på en frostig vinterdag, vil vi føle varme.

Av fordelene deres, bør det bemerkes at rommet varmes opp nesten umiddelbart etter at det er slått på. Men tradisjonelle enheter - oljeradiatorer eller viftevarmere må trene på rad for dette.

De første varmeapparatene som opererer etter dette prinsippet, utstrålte varme i begge retninger, så de ble anbefalt å installeres midt i rommet. Kontinuerlig ingeniørforskning og -utvikling har ført til opprettelsen av mikathermiske ovner med ensidig oppvarming - de kan installeres eller til og med henges på veggen.

Enheten til et mikathermisk varmeapparat skiller seg betydelig fra hvordan forgjengerne ble designet. I en ny generasjons varmeapparat er det ingen varmeelementer eller varmebærer, den er ikke i stand til å brenne en person. Enheten er basert på en ikke-metallisk flerlagsplate dekket med glimmer. Den varmes ikke opp, men distribuerer ganske enkelt infrarøde stråler, så selv om du berører varmeren, vil du ikke få forbrenning eller skade. Dette gjør bruken av en slik enhet ganske sikker, selv i hjem der små barn vokser opp. Og siden det ikke er varmeelementer og kjølevæske, er utgiftene for å bytte ut disse delene ekskludert. Produsenter av husholdningsapparater erklærer stolt at slik teknologi har blitt introdusert og operert i lang tid innen astronautikk og innovativ medisin. Og nå er disse avanserte teknologiene designet for å gi varme og komfort til vanlige hus og leiligheter.

Se også - Filmvarmer - driftsprinsipp, fordeler og ulemper

Fordeler med en mikatermisk varmeapparat

Som ethvert nytt produkt, vekket de umiddelbart forbrukernes oppmerksomhet. Mange er interessert i spørsmålet - hvorfor er en slik enhet bedre enn tradisjonelle varmekilder? La oss finne det ut!

  • Energieffektivitet. Forbruket av en gjennomsnittlig mikatermisk varmeapparat er omtrent 1,5 kWh. Vifteovner og radiatorer "spiser" litt mer - fra 2 kWh.I tillegg krever tradisjonelle apparater 3-4 timer å jobbe for at de fremmøtte skal føle varmen i rommet. Micathermic varmeapparat manifesterer seg umiddelbart, du trenger bare å være i den infrarøde sonen. I tillegg trenger et slikt varmeapparat ikke tid til å varme opp seg selv eller luften rundt det - derfor er effektiviteten flere ganger høyere.
  • Kompaktitet og lett vekt. Gulvstående mikathermiske ovner kan enkelt flyttes rundt i rommet. Veggmonterte modeller er mindre kompakte, men deres handlingsområde er noe bredere enn for gulvstående apparater.
  • Sikkerhet. Selve enheten varmes ikke opp, men distribuerer bare varmeenergi og overfører den til omkringliggende gjenstander. Derfor, selv om det ved et uhell er berørt, vil ikke eieren av mikatermisk varmeapparat eller hans husholdning få forbrenning eller annen skade.
  • Opprettholde et sunt mikroklima. Mikatermisk varmeovn varmes ikke opp, og tørker derfor ikke luften. Det vil si at oksygenivået i luften ikke reduseres under drift av varmeren. Du kan bruke en slik enhet til å varme opp ethvert rom, inkludert barnerom, der det er viktig å opprettholde et visst fuktighetsnivå.
  • Stille betjening av enheten. På grunn av enhetens særegenheter avgir ikke enheten absolutt noen lyder under drift. Ingen motor i gang, ingen knitring eller tapping av varmeelementer - absolutt stillhet.
  • Moderne, elegant design. Enhetens utseende passer organisk inn i ethvert interiør og kan utfylle ethvert rom.

Se også - Infrarøde ovner er skadelige eller ikke

Ulemper oversikt

La oss se om dette er tilfelle i praksis? Og er fordelene med en mikatermisk varmeapparat så overbevisende under reelle forhold?

På den ene siden ligger energiforbruket til populære modeller av slike ovner faktisk i området 1-1,5 kWh. På den annen side, hvis du tar en varmeanordning, blir all kraften som forbrukes av den omgjort til varme. Dette betyr at effektiviteten til konvensjonelle og mikathermiske ovner er den samme. Den eneste forskjellen er hvor lang tid enheten bruker på å varme opp rommet. Men brukerne bemerker et interessant faktum - hvis du forlater den infrarøde sonen til den mikathermiske varmeovnen, blir den ikke så varm. Og hvis du slår av enheten, vil oppvarmingen av gjenstander, overflater og mennesker umiddelbart stoppe. Dette betyr at det ikke er noen spesiell forskjell mellom driften av en konvensjonell varmeapparat og en mikatermisk.

Det er virkelig umulig å brenne deg på mikatermisk varmeovn. Enheten varmes fortsatt opp litt, men denne temperaturen overstiger ikke 60 °. Du bør likevel følge visse sikkerhetstiltak - ikke dekk til enheten, plasser den vekk fra brennbare dekorative elementer (gardiner, gardiner, skjermer, plastskillevegger) og møbler.

En nyanse til - den micathermic enheten blir et enkelt mål for støvpartikler, som bokstavelig talt tetter opp alle tilgjengelige hull. Etter en lang hviletid på varmeren, må du enten slå den på i et ikke-boligområde, eller "nyte" lukten av brennende støv.

Som en hvilken som helst moderne enhet, kan en mikathermisk varmeapparat, avhengig av modell, suppleres med forskjellige funksjoner - fjernkontroll, elektronisk informativ visning, klimakontroll, forskjellige driftsmodi osv.

Se også - Hvordan koble en termostat til et infrarødt varmeapparat

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Hva du skal se etter når du kjøper

Hvorvidt det er verdt å bruke penger på en oppdatert mikathermisk varmeapparat er opp til deg, fordi fordelene med enheten er ganske overbevisende, men du kan enkelt akseptere ulempene og lære å kjempe. Hvis du bestemmer deg for å installere en enhet av denne typen i huset eller leiligheten din, ville det være greit å lære om flere viktige kriterier for valg av en effektiv mikathermisk varmeapparat.

Først og fremst må du forstå at en effekt på 1 kWh er nok til å varme opp 12 m². Det er verdt å velge en kraftigere enhet i et stort rom.

Etter type montering og installasjon er de delt inn i gulv, vegg og tak. Jo høyere enheten er installert, jo større er dekningsradiusen. Imidlertid kan veggmonterte og gulvstående modeller ikke skryte av mobiliteten til gulvstående modeller, som kan brukes til å varme opp romsektoren etter sektor eller til og med flytte eller transportere varmeren.

Når du kjøper en varmeapparat, må du være oppmerksom på tilleggsfunksjonaliteten. I en familie der barn vokser opp, vil det ikke være overflødig å blokkere kontrollen. Hvis du trenger å varme opp badet, må du være oppmerksom på beskyttelsen mot vann og fuktighet. For uoppvarmede sommerhytter kan du kjøpe en enhet som med jevne mellomrom vil slå på og varme opp rommet til en viss temperatur, og deretter slå det av igjen.

Generelt lar mikathermiske varmeovner deg raskt skape behagelige forhold i ethvert rom. De er enkle å bruke, holdbare og veldig effektive. Som med alle enheter har disse varmeovnene visse driftsnyanser, men hvis du følger produsentens anbefalinger, kan du få maksimal glede og effekt av å bruke mikathermiske varmeovner.

Se også:

2507 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner