hjem Hvordan velge Klimaanlegg Hvilken varmeapparat er bedre olje eller konvektor

Hvilken varmeapparat er bedre olje eller konvektor

Når været utenfor ikke er varmt, og starten på oppvarmingssesongen fortsatt er langt borte, oppstår spørsmålet om økonomisk og høykvalitets oppvarming av rommet. Hvis du bor i et privat hus, er ingenting enklere. Man må bare tenne komfyren. Og hva skal innbyggerne i leilighetssektoren gjøre? En rekke varmeenheter kommer til unnsetning. Det er her et naturlig spørsmål oppstår: hva er bedre enn en konvektor eller en oljevarmer? Hvis du aldri har møtt den ene eller den andre, er det noe å tenke på. Dette er hva artikkelen vår i dag vil handle om.

Så, en oljeovn eller en konvektor? Hva er bedre? Tilbakemelding fra eksperter og forbrukere vil hjelpe deg med å ta det riktige valget. For å finne ut nøyaktig hvilken varmeapparat som er bedre, la oss først finne ut hvordan hver av dem fungerer.

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Prinsippet med oljekjøleren

Prinsippet med oljekjøleren

Alt ordnes veldig enkelt her. Oljekjøleren er et hermetisk lukket reservoar fylt med mineralolje. En elektrisk varmeapparat er også plassert inne i strukturen. Som et resultat av driften av varmeelementet stiger oljetemperaturen, og deretter oppvarmes veggene i reservoaret. Rommet er oppvarmet.

For å forhindre at oljen koker, er systemet utstyrt med en spesiell sensor som overvåker temperaturen. I tillegg har noen modeller horisontal kontroll. Dette betyr at hvis radiatoren ved et uhell velter og varmeelementet er utenfor oljemiljøet, vil automatiseringen umiddelbart slå av enheten.

Det er veldig enkelt å bruke oljekjølere. Her kreves ingen kunnskap. Du trenger bare å plugge støpselet i stikkontakten, trykke på strømknappen og flytte enheten nærmere. Noen produsenter utstyrer modellene sine med en tidtaker som lar deg slå på enheten automatisk på et bestemt tidspunkt. Dette er veldig praktisk hvis du for eksempel vil komme tilbake fra jobb til et allerede godt oppvarmet rom. Samtidig forblir radiatoren av hele dagen og kaster ikke bort strøm.

Se også - Sammenligning av en elektrisk konvektor og en viftevarmer

Fordeler og ulemper

Fordeler og ulemper
Basert på tilbakemeldinger fra forbrukerne, prøvde vi å markere de viktigste ulempene og fordelene ved slike varmeenheter. Fordelene med en oljevarmer inkluderer følgende:

 • Lav pris.
 • Oppvarming av luften av høy kvalitet på grunn av økt varmeoverføringsareal.
 • "Myk" oppvarming. Hvis vi sammenligner det med ovner med åpen spiral, kan det bemerkes at oljekjøleren ikke tørker ut luften. I tillegg brenner ikke støvpartikler i umiddelbar nærhet under drift. Det er derfor det ikke er fremmede lukt i arbeidet.
 • Mobilitet. Siden oljeovner i 98% av tilfellene er gulvstående og har hjul, kan de enkelt plasseres hvor som helst du ønsker.
 • Holdbar og pålitelig ytelse.

Imidlertid, bortsett fra de ubestridelige fordelene, har radiatorene også ulemper.Kundeanmeldelser bidro også til å finne dem. Så ulempene:

 • Ganske høy t˚C av kroppen. Under drift med maksimal effekt kan veggene på oljekjøleren varme opp til temperaturer over 90 C. Dette faktum krever en tenkning om sikkerhetsspørsmålet.
 • Imponerende vekt. Noen modeller av oljeovner kan "trekke" 25 kg, og den minste veier sjelden mindre enn 10 kg. Dette kan skape ekstra ulempe når du flytter.
 • Sannsynlighet for kjølevæske (olje) lekkasje i tilfelle mekanisk skade på huset. Dessuten, hvis dette skjer, må varmeren rett og slett kastes. Kostnadene ved reparasjoner er ofte ikke sammenlignbare med kostnadene for en ny enhet.

TOP-3 beste oljeovner

 1. Timberk TOR 21.1206 f.Kr. / BCL
 2. Scarlett SC 21.1005 S / SB
 3. Polaris CR 0512B

Se også - Rangering av de beste oljevarmere i henhold til brukeranmeldelser

Hvordan konvektoren fungerer og fungerer

Hvordan konvektoren fungerer og fungerer

Eksternt er det veldig enkelt å skille en konvektor fra en oljekjøler. Hvis sistnevnte ser ut som et "trekkspill på bena", har førstnevnte en flat, glatt kropp med spor i toppen og bunnen. Hovedforskjellen mellom disse enhetene er måten rommet varmes opp på. Radiatoren varmer først opp oljen, og konvektoren varmer opp luftmassene direkte.

Konvektorens driftsprinsipp er basert på de fysiske egenskapene til kald og varm luft. Det andre, som du vet, er lettere. Konvektorens hule kropp inneholder bare et varmeelement (spole) og en temperatursensor. Kald luft kommer inn i konvektoren gjennom spaltene nederst på apparatet. Da slipper luftmassene oppvarmet av varmeelementet naturlig gjennom hullene i den øvre delen av saken. Og kald luft tar plass igjen, gjentar prosessen.

Hver konveksjonsvarmer er utstyrt med en temperatursensor som slår enheten på og av, avhengig av om luften i rommet har nådd den innstilte temperaturen. Dette er veldig praktisk, da det ikke er behov for å overvåke enheten. Automatiseringen holder uavhengig av en behagelig romtemperatur.

Nesten alle konvektormodeller har to plasseringsmetoder. De kan henges på veggen eller monteres på spesielle ben og plasseres på et praktisk sted på gulvet.

Se også - Velge den beste elektriske konvektoren for ditt hjem

Fordeler og ulemper

Fordeler og ulemper med konvektorer

Forbrukeranmeldelser vil også hjelpe oss med å avgjøre alle fordeler og ulemper.

Fordeler:

 • Når du bruker en konvektor, kan du stille inn den nøyaktige (bokstavelig talt opptil en grad) romtemperaturen, og automatiseringen vil opprettholde den.
 • Enhetens kropp varmes opp ikke høyere enn 60 ° C, noe som er mye tryggere enn i tilfelle av oljeenheter.
 • Med litt innsats kan du koble flere konvektorer til et felles varmesystem. Oljeapparatet fungerer utelukkende individuelt.

Likevel har konvektoren også sine ulemper:

 • Kundeanmeldelser anbefaler at når du bruker slikt utstyr, kan det oppstå et lite trekk i rommet.
 • Lokaler med høyt (over 3 m) tak, kan det hende at konvektoren ikke varmes opp veldig bra. Varm luft vil "henge" under taket, og det kan hende at enheten ikke fungerer effektivt nok.
 • Naturlig konveksjon kan føre til økt bevegelse av mikroorganismer og støvpartikler. Dette kan være ubehagelig for personer som er utsatt for allergiske reaksjoner eller sykdommer i ØNH-organene.

TOP-3 beste konvektorovner

 1. Noirot Spot E-3 Plus 1500
 2. Hyundai H-HV15-15-UI618
 3. Ballu BEC / ETMR-1500

Se også - Hvordan velge en økonomisk elektrisk kjele til oppvarming av hjemmet

TOPP 10 beste varmeovner med Aliexpress

Sammenlignende egenskaper

som er bedre konvektor eller oljevarmer

For å endelig svare på spørsmålet om hvilken varmeapparat som er bedre: olje eller konveksjonsvarmer, la oss lage en liten sammenligningstabell:

Sammenligningsparametere Olje Konvektor

 

Økonomisk bruk Ikke for økonomisk. Den bruker 20–25% mindre strøm enn en radiator.
Oppvarmingstid Den varmes opp i lang tid, da den varmer opp oljen først og først deretter luften. Imidlertid varmer modeller utstyrt med en vifte opp enda raskere enn konvektoren. Handler umiddelbart direkte i luften.

 

Bekvemmelighet I nesten 100% av tilfellene er det bare gulvstående. I tillegg er mange av modellene ganske tunge. Variasjonen i stedet er mye mer behagelig, for eksempel når du rengjør. På grunn av konveksjon varmes rommet opp jevnere.

 

Sikkerhet Enhetens kropp kan varmes opp til en temperatur som er mye høyere enn den sikre. Imidlertid er det modeller utstyrt med et beskyttende deksel. I dette tilfellet er sannsynligheten for å bli brent praktisk talt ekskludert.

 

Hvis teknologien for bruk og sikkerhetsregler brytes, er en eksplosjon mulig.

Overflaten på konvektoren varmes aldri opp over 55-60 grader. Du kan fritt la barnet være ved siden av denne enheten.

 

Fraværet av kjølevæske utelukker muligheten for en eksplosjon. Enheten kan trygt stå uten tilsyn i lengre tid.

Livstid

 

7-10 år gammel 10-15 år gammel

 

Effektivt oppvarmingsområde Mest egnet for oppvarming av et lite rom. Når det brukes i et rom større enn 25 m2, anbefales det å bruke flere enheter samtidig. Avhengig av kapasitet kan den brukes effektivt i rom opp til 100 m2.

 

Bærekraft Oksygen blir ikke brent. Det er ingen sterk bevegelse av luftmasser. Oksygen blir ikke brent. Svak bevegelse av mikroorganismer og støvpartikler kan forekomme.

 

Kostnaden Ofte er de rimelige. De er mye dyrere enn oljene deres "kolleger".

Dermed brettes svaret på spørsmålet om hvilken konvektor eller oljevarmer som er bedre av seg selv. Til tross for den høyere prisen, overlever konvektorene fortsatt oljeapparater i nesten alle henseender. Selv om valget definitivt er ditt.

Se også - Hva slags varmeapparat brenner ikke oksygen og tørr luft

12374 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner