hjem Svar på spørsmål Hvilken dampbåt for klær og gardiner å velge?

Hvilken dampbåt for klær og gardiner å velge?

Ekaterina. Hallo! For tiden tilbyr produktmarkedet et stort antall forskjellige damper for klær og gardiner. Hvilken skal du foretrekke? Dette problemet er ofte vanskelig for de fleste forbrukere.

 

 

Spørsmålet blir besvart:

Igor MarkovIgor Markov

God ettermiddag! I dag hjelper vi deg med å finne ut hvilken dampbåt som er best egnet for gardiner og klær, samt hjelpe deg med å bestemme deg for den mest optimale versjonen av enheten.

Hva er det første du må vite?

Til å begynne med må du svare på følgende spørsmål for deg selv for å velge en passende dampbåt:

 1. hvor ofte har du tenkt å bruke enheten?
 2. må en stor mengde ting dampes?
 3. Vil damperen bare brukes til gardiner, eller skal den brukes til andre ting (dresser, kjoler osv.)?
 4. hva koster du deg?

Etter å ha svart på spørsmålene, bør du få et bilde av hvilket produkt du trenger.

Manuelle dampbåter

Utad ligner dampbåten et lite strykejern. Den tar ikke mye plass og er enkel å bruke. Men det bør tas i betraktning at det bare er bra for hjemmegardiner. Hvis du bestemmer deg for å stryke et stort antall gardiner (for eksempel i et atelier), er det bedre å kjøpe en annen modell.

Det er nødvendig å bruke en slik enhet med forsiktighet. Hvis den vippes for langt, kan det strømme vann ut av den og skåne med kokende vann.

Den håndholdte damperen kan ikke bare brukes til dampgardiner, men også til klær. Du kan ta det med deg på veien for å holde ting pent og ryddig. Den er veldig kompakt og tar ikke mye plass i bilen. I tillegg er en annen fordel at en slik dampbåt kan brukes som en vannkoker. Det er veldig praktisk for folk som liker å reise.

Se også - Hvordan fjerne jernmerker fra klær?

Vertikale dampermodeller

Utad ligner en slik enhet på en støvsuger: en kraftig kropp som har en vanntank, en slange og en spesiell børste som er nødvendig for å passere damp.

I motsetning til en manuell dampbåt er denne dampbåten veldig kraftig. Det er godt egnet for å stryke absolutt alle ting, inkludert gardiner. Ulempen er at dampbåten er klumpete og ikke så lett å ta med seg på veien. Derfor kalles den stasjonær. Men for husholdningens behov er det bare perfekt: som en støvsuger har den hjul som lar deg dampe gardinene i alle rom rett på vinduene.

Ikke bland en damper med en dampgenerator. I motsetning til sistnevnte, vil dampbåten stryke ting vertikalt direkte på bøylene. Dampgeneratoren krever en horisontal overflate (strykebrett). I tillegg til, i stedet for en børste, har dampgeneratoren et stort jern festet til slangen, veldig lik den virkelige.

Avhengig av kraft og kostnad, skilles følgende typer vertikale stasjonære dampbåter.

 1. Lav effekt - produser opptil 25 ml. damp per minutt. Naturligvis er prisen på slike enheter lav.
 2. Enheter med middels kraft - opptil 50 ml. damp per minutt.
 3. Veldig kraftige dyre enheter som produserer opptil 55 ml. damp per minutt.

I motsetning til de to første vil den siste dampbåten aldri etterlate våte flekker på klærne og er i stand til å takle absolutt alle folder og former på gardiner og klær.Hvis du bestemmer deg for å kjøpe en slik enhet, må du selvfølgelig også betale flere ganger mer for den. Denne dampbåten brukes hovedsakelig i klesbutikker og skredderbutikker. Og hvis du ikke trenger å stryke en enorm mengde klær og gardiner, kan du klare deg med en mindre kraftig enhet.

Hvilken modell skal du velge?

Teknologimarkedet har et stort antall merkevarer. De mest populære og samtidig høykvalitetsmerkene er Super Jet, Grand Master, Kromax, Zauber. Gode ​​anmeldelser fra merket Philips.

Når du velger en enhet, er det nødvendig å fokusere ikke bare på merkevaren, men også følgende egenskaper:

 • tankvolum (hvor ofte du må skifte vannet i dampbåten);
 • kraft (jo mer den er, jo bedre og raskere damper den);
 • høyden på enheten (jo høyere, jo mer praktisk er det å dampe);
 • dyser (for forskjellige typer bretter);
 • hjelpefunksjoner (beskyttelse mot overoppheting, automatisk avstengning osv.).

Så, la oss oppsummere og svare på hovedspørsmålet: hvilken damper for gardiner å velge?

 1. Hvis det bare trengs en dampbåt for å stryke gardiner og små ting hjemme, samt for å rette ut rynkete ting på veien, vil en ikke veldig kraftig håndholdt enhet gjøre det.
 2. Hvis det er behov for en dampbåt for et lite antall ting, og ingen skal ta den med på veien, kan du kjøpe en relativt billig middels kraftenhet.
 3. Hvis enheten skal brukes til et stort antall ting (for eksempel i en skredderbutikk), er det bedre å kjøpe en kraftig og dyr dampbåt.

For at prosessen med å dampe ting skal være effektiv og samtidig hyggelig, er det bedre å lese bruksanvisningen nøye etter kjøpet.

Se også - Hvilket jern er best for hjemmebruk

Nye svar på lesernes spørsmål:

Alle svar
4984 0

Legg til en kommentar

Hvordan velge

Anmeldelser

Reparasjoner